Ιδανικός αυτόχειρας. Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε με 1-0 αλλά τελικά έχασε με 1-2 από τον ΟΦΗ στην Τούμπα

Απίστευτη εξέλιξη είχε το ματς της Τούμπας, με τον ΠΑΟΚ να προηγείται 1-0 και να έχει πολλές ευκαιρίες για να διευρύνει το σκορ, αλλά τον ΌΦΗ να κάνει την ανατροπή στο δίλεπτο 77’-79’ και να παίρνει το διπλό με 1-2. Φλύαρος και αφελής ο Δικέφαλος, δεν “τέλειωσε” το ματς και πλήρωσε πανάκριβα.

Αναμενόμενο φρεσκάρισμα σε πρόσωπα περιείχε η αρχική ενδεκάδα που παρέταξε ο Ράζβαν Λουτσέσκου, σε σχηματισμό 4-2-3-1. Ο Κοτάρσκι ήταν κάτω από τα δοκάρια, οι Γκόμεζ, Κόλεϊ, Λόβρεν και Ότο στην τετράδα της άμυνα, οι Σβαμπ – Οζντόεφ στα χαφ, και οι Κωνσταντέλιας-Μουργκ-Ντεσπόντοφ γύρω από τον φουνταριστό Τισουντάλι στην επίθεση. Από την πλευρά του, ο Μίλαν Ράσταβατς επέλεξε παρόμοιο σύστημα έχοντας τους Φούντα- Αποστολάκη-Σενγκέλια να πλαισιώνουν τον Γιουνγκ στην επίθεση.

Αρκετά καλός και γρήγορος, αν και κάπως άναρχος, ήταν ο ρυθμός στο ξεκίνημα της αναμέτρησης, όπου πάντως έλειψαν οι φάσεις. Μετά το δεκάλεπτα, ο ΠΑΟΚ άρχισε να πιέζει περισσότερο τον αντίπαλό του και έφτασε στις δυο πρώτες καλές στιγμές του στο 11’ με ενέργεια του Τισουντάλι και στο 12’ με κεφαλιά του τον Σβαμπ που έφυγε άουτ.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν αφήσει την κατοχή στον Δικέφαλο και με αντεπιθέσεις επιχειρούσαν να απειλήσουν, χωρίς όμως να καταφέρουν κάτι αξιόλογο. Ο Δικέφαλος ήταν αυτός που είχε συνεχώς την πρωτοβουλία των κινήσεων και στο 21’ άγγιξε το γκολ με πλασέ του Κωνσταντέλια που κατέληξε στο δοκάρι. Στο 29’, νέο σουτ του Ντέλια κατέληξε στον Χριστογεωργό, όπως και η κοντινή κεφαλιά του Κόλεϊ στο 32’.

Τελικά ήρθε ο Ντεσπόντοφ να δώσει τη λύση στο 35’. Με απίθανη μακρινή εκτέλεση φάουλ, ο Βούλγαρος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 1-0. Οι Κρητικοί προσπάθησαν να απαντήσουν άμεσα με σουτ υπό καλές προϋποθέσεις του Γιουνγκ που έκοψε ο Κόλεϊ, ενώ στο 39’ ο Κωνσταντέλιας ήταν αυτός που έκανε ωραία ενέργεια και σουτ που έφυγε όμως ψηλά.

Οι γηπεδούχοι έφτασαν ξανά κοντά στο γκολ στο 40’ με τον Γκόμεζ που σούταρε δυνατά άλλα άστοχα από πλάγια θέση, το ίδιο στο 45’ με τον Σβαμπ από πλεονεκτική θέση που δε βρήκε εστία, έτσι το 1-0 παρέμεινε.

Χωρίς αλλαγές για τις δυο ομάδες ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο, με τον ΠΑΟΚ να συνεχίζει στον ίδιο ρυθμό αναζητώντας ένα δεύτερο γκολ. Αυτό δεν ήρθε στο 48’ με σουτ του Μουργκ που κατέληξε στον Χριστογεωργό, ήρθε στο 49’ με ωραίο πλασέ του Τισουντάλι που κατέληξε στα δίχτυα, αλλά για κάποιο λόγο το VAR καταλόγισε οφσάιντ και το ακύρωσε.

Με το σκορ να παραμένει εύθραυστο, ο Λουτσέσκου φρέσκαρε το σχήμα του με την είσοδο των Μπράντον-Τάισον στο 67’. Στο 69’ ο Σβαμπ με δυνατό μακρινό σουτ έστειλε την μπάλα λίγο άουτ, ενώ στο 72΄ ο Γιουνγκ απείλησε από καλή θέση αλλά σούταρε ψηλά υπενθυμίζοντας ότι ο ΟΦΗ είναι ακόμα μέσα στο παιχνίδι.

Αυτό φάνηκε στο 77’ όταν ο Φούντας βρέθηκε στη σωστή θέση και με κοντινή προβολή, μετά από σέντρα του Σαλσίδο, ισοφάρισε σε 1-1. Δυο λεπτά αργότερα, το σοκ ολοκληρώθηκε. Στο 79’, μια ασταθής επέμβαση του Κοτάρσκι έδωσε το δικαίωμα στον Σαλσίδο να κάνει από κοντά το 1-2.

Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να συνέλθει από την ψυχρολουσία στο τελευταίο κομμάτι του ματς, και πέτυχε ένα γκολ με τον Μουργκ στο 86’ αλλά ακυρώθηκε ορθώς ως οφσάιντ. Στο 90’ μια κεφαλιά του Ζίβκοβιτς κατέληξε κόρνερ και στο 92’ μια νέα κεφαλιά του Λόβρεν μπλόκαρε ο Χριστογεωργός. Στο 94’ μια εκτέλεση φάουλ του Οζντόεφ έφυγε κόρνερ, έτσι το 1-2 δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε.

Γκολ: Ντεσπόντοφ 35’ (απευθείας εκτέλεση φάουλ) / Φούντας 77’ (σουτ), Σαλσίδο 79’ (σουτ)
Δοκάρι: Κωνσταντέλιας 21’ (σουτ)
Κίτρινες: Κωνσταντέλιας 42’, Ότο 58’, Γκόμεζ 77’ / Μαρινάκης 24’, Λαμπρόπουλος 88’
ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Ότο, Λόβρεν, Κόλεϊ, Γκόμεζ (Μπάμπα 80’), Σβαμπ (Καμαρά 76’), Οζντόεφ, Κωνσταντέλιας (Τάισον 67’), Μουργκ, Ντεσπόντοφ (Ζίβκοβιτς 76’), Τισουντάλι (Μπράντον 67’).
ΟΦΗ: Χριστογεωργός, Μαρινάκης (Γκονζάλες 63’), Χατζηθεοδωρίδης, Χριστόπουλος, Λαμπρόπουλος, Μπαΐνοβιτς (Μπάκιτς 63’), Καραχάλιας, Φούντας (Νέιρα 86’), Αποστολάκης (Ριέρα 63’), Σενγκέλια, Γιουνγκ (Σαλσίδο 74’).
Διαιτητής: Τσακαλίδης
Βοηθοί: Κόλλιας, Μπούξμπαουμ
Γήπεδο: Τούμπα
Θεατές: 14.000

https://inpaok.com/840878/idanikos-aftocheiras/

 

Ιδανικός αυτόχειρας. Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε με 1-0 αλλά τελικά έχασε με 1-2 από τον ΟΦΗ στην Τούμπα Reviewed by GEORGE GEOPONOS on Οκτωβρίου 27, 2024 Rating: 5
All Rights Reserved by GEOPONOS BET PAOK © 2013 - 2017
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εικόνες θέματος από merrymoonmary. Από το Blogger.