Θα κέρδιζε αν έπαιζε… 90′. “Ξύπνησε” αργά και πήρε τον βαθμό ο ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ άργησε να μπει στο παιχνίδι και αναδείχθηκε ισόπαλος με 2-2 με τη Βικτόρια Πλζεν, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής της League Phase του Europa League. Προηγήθηκαν με 2-0 οι Τσέχοι και οι γηπεδούχοι έδειξαν για περίπου 30′ το κανονικό τους πρόσωπο, για να επιστρέψουν και να “αγγίξουν” και την ανατροπή.

Οι “ασπρόμαυροι” παρουσιάστηκαν κατώτεροι των περιστάσεων και σε ένα ματς απέναντι σε μία πιο αθλητική ομάδα, που όποτε χρειάτηκε έπαιξε γρήγορα και αποτελεσματικά, δυσκολεύτηκαν στο μεγαλύτερο κομμάτι του αγώνα να προβληματίσουν τον Γεντλίτσκα. Οι Τσέχοι προηγήθηκαν με 2-0, αλλά εκεί που πίστεψαν ότι είχαν “καθαρίσει” το παιχνίδι, ο ΠΑΟΚ έδειξε αντίδραση κι έκανε το comeback, μειώνοντας αρχικά με τον Τισουντάλι κι ισοφαρίζοντας με τον Μπάμπα στην πορεία, ενώ στο φινάλε… έσπασαν καρδιές, αλλά δεν έγινε η ολική ανατροπή.

Οι Τσέχοι βρήκαν το γκολ με το… καλημέρα και “πάγωσαν” την Τούμμπα μόλις στο 2ο λεπτό, όταν ο Αντού σκόραρε από κοντά μετά από εντυπωσιακή επέμβαση του Κοτάρσκι σε σουτ του Σουλτς, ωστόσο, το VAR έσωσε τον ΠΑΟΚ, με την Πλζεν να απειλεί ξανά στο 7′ με τον Βίντρα και τελικά, το γκολ ήρθε στο 31ο λεπτό για τους φιλοξενούμενους. Ο Χάβελ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα από κοντά, δοκάρι και μέσα, με τη σημαία του βοηθού να είναι υψωμένη, όμως το γκολ μέτρησε κανονικά και οι Τσέχοι έκαναν το 1-0.

Η εικόνα δεν άλλαξε από πλευράς ΠΑΟΚ και η Πλζεν εκμεταλλεύτηκε τα νέα λάθη των “ασπρόμαυρων” για να κάνει το 2-0, με τον Βίντρα να κάνει το 2-0 στο 39ο λεπτό, σε μία φάση όπου ο Αντού σούταρε από τα αριστερά, ο Κοτάρσκι απέκρουσε ασταθώς και ο Τσέχος έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα από κοντά. Ήταν κακές οι αντιδράσεις, ήταν σημαντικά τα κενά και ο “Δικέφαλος” έκλεισε το πρώτο μέρος χωρίς μεγάλη ευκαιρία, με τους Τσέχους να αποκτούν σοβαρό προβάδισμα.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε χωρίς αλλαγές για τις δύο ομάδες, με τον Λουτσέσκου να βάζει αρχικά στο παιχνίδι τον Σβαμπ, βγάζοντας τον -κακό- Μπακαγιόκο και στην πορεία τους Μπάμπα, Τισουντάλι, Ντεσπόντοφ και Τσάλοφ, σε μία προσπάθεια να αλλάξει την προβληματική εικόνα. Ο Ζίβκοβιτς από δεξιός εξτρέμ έγινε αριστερός και μετά ανέλαβε τη θέση του δεξιού μπακ, όταν βγήκε από το ματς ο Όττο, για να παίξει ο ΠΑΟΚ με Τισουντάλι και Τσάλοφ, την ώρα που η Πλζεν είχε μείνει με δέκα παίκτες μετά την αποβολή του Ντουέ.

Οι “ασπρόμαυροι” από το 80′ και μετά άσκησαν απίστευτη πίεση στην Πλζεν, με τον Τισουντάλι να μειώνει σε 2-1 στο 84′, με τον Ντεσπόντοφ να κάνει ωραίο γύρισμα και τον Μαροκινό να πιάνει την κεφαλιά για να σηκώσει την Τούμπα στο… πόδι κι από εκεί και πέρα, επικράτησε ένας χαμός! Ο Γεντλίτσκα είπε “όχι” στον Καμαρά, λίγο μετά ο Τσάλοφ είχε δοκάρι και ο Κόλεϊ ήταν άστοχος, ενώ υπήρξε και συνέχεια στις καθυστερήσεις… Ο ΠΑΟΚ δεν είχε πει την τελευταία του κουβέντα και στο 94′ ο Μπάμπα έκανε το 2-2 μετά από σέντρα του Ζίβκοβιτς και κεφαλιά-πάσα του Καμαρά, με τους γηπεδούχους να “ξυπνούν” αργά, αλλά να βγάζουν αντίδραση στο τέλος. Το 2-2 ήταν το τελικό σκορ στην Τούμπα, με τον κόσμο να χειροκροτεί την ομάδα, που αν έδειχνε το κανονικό της πρόσωπο για 90′ και όχι για 30 -περίπου- λεπτά θα είχε πάρει περισσότερα από αυτή τη βραδιά στην Τούμπα.

Ενδεκάδα με Μπράντον

Το παιχνίδι στην Τούμπα, ξεκίνησε με τον Μπράντον να κάνει το comeback στην ενδεκάδα μετά από αρκετό καιρό. Στο τέρμα ήταν ο Κοτάρσκι και στην άμυνα οι ΣάστρεΚεντζιόραΚόλεϊ και Όττο.

Στη μεσαία γραμμή, ξεκίνησε απόψε το δίδυμο ΚαμαράΜπακαγιόκο και μεσοεπιθετικά, ήταν οι ΖίβκοβιτςΚωνσταντέλιας και Τάισον πίσω από τον Ισπανό.

Πλήρωσε κάθε λάθος του

Με το… καλημέρα η Βικτόρια Πλζεν έδειξε τις διαθέσεις της στην Τούμπα, όταν μόλις στο 2ο λεπτό ο Αντού άνοιξε το σκορ, μετά από εντυπωσιακή απόκρουση του Κοτάρσκι σε σουτ του Σουλτς, ωστόσο, το VAR έδωσε… ανάσα στον ΠΑΟΚ, ακυρώνοντας το τέρμα ως οφσάιντ. Οι “ασπρόμαυροι” σε πρώτη φάση έδειξαν ικανοί να βγάλουν αντίδραση, ωστόσο, αυτή που απείλησε ήταν ξανά η Πλζεν, με τον Βίντρα να σουτάρει από καλή θέση στο 7ο λεπτό, ενώ στο 14′ οι γηπεδούχοι φώναξαν για πέναλτι στον Μπράντον, με τη φάση να ελέγχεται και το παιχνίδι να συνεχίζεται κανονικά.

Οι παίκτες του Λουτσέσκου αδυνατούσαν να βρουν την τελική, για να απειλήσουν και στο 31′ η Πλζεν σκόραρε ξανά, με το γκολ να ακυρώνεται -αρχικά- αλλά να μετράει στη συνέχεια. Ο Χάβελ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα από κοντά, δοκάρι και μέσα, με τη σημαία του βοηθού να είναι υψωμένη, ωστόσο, τελικά το 1-0 ήταν γεγονός και σα να μην έφτανε αυτό, στο 39′ ήρθε και το δεύτερο γκολ για τους Τσέχους, που τιμώρησαν τα “ασπρόμαυρα” λάθη, με τον Αντού να σουτάρει από τα αριστερά και τον Κοτάρσκι να αποκρούει μεν, αλλά ο Βίντρα πήρε το… ριμπάουντ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα από κοντά.

Στις καθυστερήσεις, ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να απειλήσει, όμως το σουτ του Μπακαγιόκο ήταν πολύ κακό και κάπως έτσι, το πρώτο μέρος έκλεισε χωρίς τελική στην εστία για τους γηπεδούχους, με τον Λουτσέσκου και τους συνεργάτες του να μπαίνουν προβληματισμένοι στα αποδυτήρια.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τον ΠΑΟΚ να ψάχνει διαδρόμους, απέναντι σε μία Πλζεν που δεν άφηνε πολλούς χώρους, με τους “ασπρόμαυρους” να αδυνατούν να εκμεταλλευτούν και τις στατικές φάσεις. Στο 49ο λεπτό, ο Όττο σούταρε και ο Γεντλίτσκα είχε απάντηση, ενώ στο 55′ ο Κοτάρσκι μπλόκαρε το σουτ του Αντού, σε μία φάση όπου και πάλι υπήρχε κενό στα μετόπισθεν, με τον Λουτσέσκου να βάζει στη συνέχεια τον Σβαμπ στη θέση του -κακού απόψε- Μπακαγιόκο. Η εικόνα ήταν κακή από πλευράς ΠΑΟΚ, με τον Αντού να απειλεί με το κεφάλι στο 61ο λεπτό και στη συνέχεια, ο Λουτσέσκου έκανε τρεις ακόμη αλλαγές, βάζοντας τους Μπάμπα, Τισουντάλι και Ντεσπόντοφ.

Πήρε μπρος, αλλά…

Στο 70ο λεπτό, η Πλζεν έμεινε με δέκα παίκτες, όταν ο Ντουέ έκανε φάουλ και αντίκρισε δεύτερη κίτρινη κάρτα κι από εκείνο το σημείο και μετά, ο ΠΑΟΚ έψαξε με κάθε τρόπο το γκολ. Αρχικά, απείλησε με τον Κωνσταντέλια και τον Τσάλοφ και στο 84′ ήρθε το γκολ από τον Τισουντάλι, με τον Μαροκινό να εκμεταλλεύεται το ωραίο γύρισμα του Ντεσπόντοφ από τα δεξιά και να μειώνει σε 2-1 με το κεφάλι. Έστω και αργά, οι παίκτες του Λουτσέσκου έδειξαν σφυγμό και έφτασαν μία… ανάσα από την ισοφάριση, αλλά ούτε ο Σβαμπ, ούτε και ο Κόλεϊ βρήκαν δίχτυα στις ευκαιρίες τους. Ο Μπάμπα -ωστόσο- τα κατάφερε, με τον Γκανέζο να κάνει το 2-2 με το κεφάλι από κοντά στο φινάλε και να σώζει έστω τον βαθμό, σε ένα γεμάτο βράδυ στην Τούμπα.

Οι συνθέσεις του αγώνα:

ΠΑΟΚ (Ρ. Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε (Μπάμπα), Κεντζιόρα, Κόλεϊ, Όττο (Τσάλοφ), Καμαρά, Μπακαγιόκο (Σβαμπ), Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλιας, Τάισον (Ντεσπόντοφ), Μπράντον (Τισουντάλι)

Βικτόρια Πλζεν (Μ. Κούμπεκ): Γεντλίτσκα, Ντουέ, Μάρκοβιτς, Γεμέλκα, Χάβελ, Σόικα, Κάλβαχ, Καντού, Βίντρα (Γίρκα), Σουλτς, Αντού (Χάιντα).

https://www.paok24.com/podosfairo/520435/tha-kerdize-an-epaize-90/

 

Θα κέρδιζε αν έπαιζε… 90′. “Ξύπνησε” αργά και πήρε τον βαθμό ο ΠΑΟΚ Reviewed by GEORGE GEOPONOS on Οκτωβρίου 24, 2024 Rating: 5
All Rights Reserved by GEOPONOS BET PAOK © 2013 - 2017
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εικόνες θέματος από merrymoonmary. Από το Blogger.