Όταν η Λίγκα «έγραψε» την ΕΠΟ (pic) Η παράγραφος του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ που δεν εφαρμόζεται από τη Λίγκα

Ο ΠΑΟΚ τιμωρήθηκε με μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών για το παιχνίδι με τον Πανιώνιο και άλλη μία, για το παιχνίδι με την Καλλονή, με την πρωτοβάθμια επιτροπή της ΕΠΟ να εφαρμόζει έναν κανονισμό, ο οποίος δεν εφαρμόζεται και από τη Σούπερ Λίγκα!
Σύμφωνα με την πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ, τόσο η τιμωρία για το παιχνίδι με τον Πανιώνιο όσο και αυτή για το παιχνίδι με την Καλλονή, προκύπτει γιατί ο ΠΑΟΚ θεωρείται υπότροπος για «άναμμα πυρσών, φωτοβολίδων, κροτίδων, βεγγαλικών, πυροτεχνημάτων, καπνογόνων και οποιουδήποτε εν γένει εύφλεκτου υλικού στις κερκίδες πριν την έναρξη, κατά τη διάρκεια ή μετά την λήξη του αγώνα, αν δεν επακολούθησε ρίψη αυτών στον αγωνιστικό χώρο ή σε άλλη εξέδρα», όπως αναφέρεται στο στην παράγραφο 2 του άρθρου 15 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ με την τιμωρία του να είναι «σε περίπτωση υποτροπής και επανάληψης σε επόμενο αγώνα (τρίτο), η ως άνω χρηματική ποινή τριπλασιάζεται και επιβάλλεται ποινή διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές μίας (1) αγωνιστικής».

Ναι, καλά βλέπετε. Στον πειθαρχικό κώδικα της ΕΠΟ, αναφέρεται ότι ακόμα και για… άναμμα πυρσού (ανεξάρτητα αν πεταχτεί μέσα) προβλέπεται αρχικά χρηματικό πρόστιμο και μετά από τρεις φορές επιβολής προστίμου, προβλέπεται και τιμωρία έδρας! 

Πάνω σε αυτόν τον κανονισμό «πάτησε» ο δικαστής της ΕΠΟ και τιμώρησε με μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών τον ΠΑΟΚ, για τον Πανιώνιο και με άλλη μία, για το παιχνίδι με την Καλλονή… 

Το ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον σε αυτό, είναι ότι σε εκδικάσεις της πειθαρχικής επιτροπής της Σούπερ Λιγκ, ο συγκεκριμένος κανονισμός, δε λαμβάνεται καν υπ’όψιν από τους δικαστές! 

Ο λόγος είναι προφανής. Αν έπαιρναν αποφάσεις με βάση αυτόν τον κανονισμό, τότε ανά δεύτερο εντός έδρας αγώνα, οι ομάδες θα αναγκάζονταν να παίζουν κεκλεισμένων των θυρών, αφού σχεδόν σε κάθε γήπεδο, ανάβουν πυρσοί στις κερκίδες. 

Επίσης, ο ΠΑΟΚ έχει τιμωρηθεί μεταξύ άλλων και με ένα χρηματικό πρόστιμο με την απόφαση της ΕΠΟ να βασίζεται και στο άρθρο 15, παρ. 3Βα’, η οποία αναφέρει χαρακτηριστικά: «Η ρίψη αντικειμένων τα οποία κατά την κοινή πείρα δεν είναι πρόσφορα να προκαλέσουν σωματική βλάβη προσώπου που νόμιμα βρίσκεται στον αγωνιστικό χώρο, τιμωρείται με χρηματική ποινή από εννιά χιλιάδες (9.000) ευρώ έως είκοσι πέντε χιλιάδες (25.000) ευρώ». 

Ποιο ήταν το χρηματικό πρόστιμο του ΠΑΟΚ, με βάση αυτή την παράγραφο, από την πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ; 6.000 ευρώ…
http://www.paok24.com/podosfairo/66339/otan-i-ligka-egrapse-tin-epo-pic
Όταν η Λίγκα «έγραψε» την ΕΠΟ (pic) Η παράγραφος του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ που δεν εφαρμόζεται από τη Λίγκα Reviewed by GEORGE GEOPONOS on Μαρτίου 25, 2016 Rating: 5
All Rights Reserved by GEOPONOS BET PAOK © 2013 - 2017
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εικόνες θέματος από merrymoonmary. Από το Blogger.