«Μαχητές» σε σπουδαίο βράδυ! Η απόδοση των παικτών του #PAOK

Μπορεί ο ΠΑΟΚ να αποκλείστηκε από τη συνέχεια του Europa League, ωστόσο πρόσθεσε στο χρονοντούλαπο της ευρωπαϊκής του ιστορίας ακόμα μία σπουδαία εμφάνιση.
Οι περισσότεροι παίκτες του «Δικεφάλου» ανταποκρίθηκαν εξαιρετικά σε όσα τους ζήτησε ο Βλάνταν Ίβιτς, δείχνοντας συνολικά ένα πολύ καλό αγωνιστικό πρόσωπο, κι αποδεικνύοντας ότι ο ΠΑΟΚ «πλήρωσε» την ολιγωρία στο παιχνίδι της Τούμπας για τον αποκλεισμό του.

 Αναλυτικά η κριτική στην απόδοση των παικτών του ΠΑΟΚ:

Γλύκος: Φοβερή εμφάνιση από το πορτιέρο του ΠΑΟΚ. Σε όλες τις μεγάλες φάσεις των Γερμανών ήταν εκεί και έσωσε την ομάδα του με ενστικτώδεις αποκρούσεις. Στο 20’ έβγαλε εντυπωσιακά την κεφαλιά του Νάλντο, στο 57’ πρόλαβε τον Χέβεντες διώχνοντας τη σέντρα του Σεπφ και στο φινάλε σταμάτησε και πάλι εντυπωσιακά την κεφαλιά του Χέβεντες. Ο Έλληνας τερματοφύλακας άφησε πίσω του τις κακές στιγμές στο παιχνίδι με τη Σάλκε στην Τούμπα κι έδειξε ότι συνεχίζει να βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση.

Μαλεζάς: Πολύ μαχητικός και ψυχωμένος από το πρώτο λεπτό. Στο δύσκολο τρίλεπτο που πέρασε ο ΠΑΟΚ στο πρώτο ημίχρονο φέρει ευθύνη στη φάση του γκολ των Γερμανών γιατί χάνει μαζί με τον Πούγγουρα τον Τσούπο Μοτίνγκ, ο οποίος τροφοδοτεί τον Σεπφ. Πάλεψε σκληρά και αναχαίτισε πολλές φορές τους παίκτες της Σάλκε, πραγματοποιώντας ξανά μία πολύ καλή εμφάνιση, καθοδηγώντας με μεγάλη επιτυχία την τριάδα της άμυνας του ΠΑΟΚ.

Πούγγουρας: Τι κι αν ο προπονητής του του έδωσε την ευκαιρία να αγωνιστεί σε ένα τόσο δύσκολο παιχνίδι, εκείνος την άρπαξε από τα μαλλιά. Όσο περνούσε ο χρόνος ήταν και πιο καλός, μπαίνοντας στο κλίμα της αναμέτρησης και διώχνοντας το άγχος. Έδειξε ότι μπορεί να ανταποκριθεί σε υψηλό επίπεδο παρά το νεαρό της ηλικίας του και την έλλειψη παραστάσεων κι εμπειριών. Πολλές καλές τοποθετήσεις, αρκετά «καθαρίσματα» σε επιθέσεις αντιπάλου. Οι αντιδράσεις του ήταν πάρα πολύ καλές και παρότι του έλειπε ο ρυθμός, κάτι που τον δυσκόλεψε σε επίπεδο δυνάμεων στο τέλος του αγώνα, έσωσε τον ΠΑΟΚ διώχνοντας την μπάλα πάνω στη γραμμή της εστίας του Γλύκου. Κέρδισε με το «σπαθί» του κι άλλες ευκαιρίες από τον προπονητή του στη συνέχεια της σεζόν γιατί έδειξε ότι αξίζει να βρίσκεται στο ρόστερ του ΠΑΟΚ, αφήνοντας πολλές υποσχέσεις για το μέλλον.

Κρέσπο: Από τους κορυφαίους παίκτες του ΠΑΟΚ στο σημερινό παιχνίδι. Ο Ισπανός ανταποκρίθηκε φοβερά τόσο ως ένα από τα τρία στόπερ του ΠΑΟΚ, αλλά και ως πλάγιος μπακ όταν ο Ίβιτς γύρισε τη διάταξη του σε τετράδα. Ουσιώδης στις τοποθετήσεις του, κομβικός στις επεμβάσεις του, δικαιολόγησε τις παραστάσεις υψηλότερου επιπέδου που έχει βάσει βιογραφικού και συνέχισε να βρίσκεται σε καλή αγωνιστική κατάσταση, αποτελώντας ένα πολύ σημαντικό αμυντικό εργαλείο στα χέρια του προπονητή του.

Κίτσιου: Ο νεαρός άσος του «Δικεφάλου» κατάφερε να ανταποκριθεί επάξια στην κάλυψη της δεξιάς πλευράς, στον σύνθετο ρόλο του μπακ-χαφ. Αμυντικά περιόρισε τα προβλήματα του ΠΑΟΚ από την πλευρά του, κλείνοντας αρκετά καλά τις επιθέσεις των αντιπάλων του, παρότι σε κάποιες περιπτώσεις η ελευθερία στον τρόπο που αγωνιζόταν ο Τσούπο Μοτίνγκ λίγο έλειψε να τον μπερδέψει. Επιθετικά του έλειψε η ουσία στην τελική προσπάθεια, φτάνοντας καλά έξω από τη μεγάλη περιοχή του αντιπάλου χωρίς να έχει καλή τελική πάσα.

Μυστακίδης: Κλήθηκε να παίξει έναν πολυσύνθετο ρόλο και να καλύψει το κενό του ΠΑΟΚ στα αριστερά, κόντρα στη φυσική του θέση και σε αυτές που τον χρησιμοποιεί τον τελευταίο καιρό ο προπονητής του. Επιθετικά και πάλι ήταν πολύ δραστήριος, έδωσε ενέργεια στην ομάδα του, ξεχώρισε με την ποιότητα του, δείχνοντας και πάλι την ουσία που χαρακτηρίζει το παιχνίδι του μιας και μέτρησε την ασίστ στο γκολ του ΠΑΟΚ. Ωστόσο, νωρίτερα η ολιγωρία του στα αμυντικά του καθήκοντα στοίχισε στον «Δικέφαλο», καθώς δεν πρόλαβε να ανακόψει τον Σεπφ, δίνοντας του το δικαίωμα να πλασάρει από πλεονεκτική θέση τον Γλύκο.  

Τσίμιροτ: Πολύ τρέξιμο για τον Βόσνιο, ο οποίος λόγω του ρόλου του στη συγκεκριμένη διάταξη του ΠΑΟΚ αναγκάστηκε να περιοριστεί στον αμυντικό τομέα, να καλύψει χώρους και να βάλει… πλάτη και για τους υπόλοιπους χαφ του «Δικεφάλου» που είναι πολύ πιο επιθετικογενείς. Συγκριτικά με αυτά που έχει δείξει ότι μπορεί να κάνει μέσα στον αγωνιστικό χώρο δεν έφτασε στο τοπ της απόδοσης του, δείχνοντας ότι στις τελευταίες αναμετρήσεις έχει χάσει σε κάποιον βαθμό τον ρυθμό του.

Σάκχοφ: Ο Ουκρανός ήταν βελτιωμένος στη σημερινή αναμέτρηση, βοήθησε στο πάσινγκ γκέιμ της ομάδας του, αλλά και στην ανάπτυξη της, παίρνοντας σε μεγάλο διάστημα του παιχνιδιού αρκετές επιθετικές πρωτοβουλίες. Πάτησε αρκετές φορές την αντίπαλη περιοχή, ενώ δοκίμασε και μακρινά σουτ να απειλήσει τον Φέρμαν, έχοντας καλές συνεργασίες με τους επιθετικούς του ΠΑΟΚ. Σε κάποια σημεία κουράστηκε κι αυτό φάνηκε από τα λάθη των επιλογών του.

Ουάρντα: Έχει άγνοια κινδύνου και το απέδειξε και σήμερα, κάνοντας το απρόβλεπτο στο επιθετικό κομμάτι, αλλά και αρκετά λάθη σε πιο εύκολες μεταβιβάσεις, κάτι που θα πρέπει σίγουρα να βελτιώσει. Μεσοεπιθετικά μπορεί να βοηθήσει πολύ ως επιτελικός, κάτι που έδειξε σε κάποιες περιπτώσεις σήμερα, ενώ αν ήταν λίγο πιο γρήγορος στην κάθετη που έβγαλε στον Κουλούρη, ο ΠΑΟΚ θα είχε σκοράρει κι άλλο γκολ.

Κάμπος: Κλήθηκε να παίξει αρκετά άχαρο ρόλο, κρατώντας ψηλά την μπάλα για την ομάδα του κι ανοίγοντας διαδρόμους προκειμένου ο ΠΑΟΚ να γίνει επικίνδυνος. Σε αυτό το κομμάτι τα πήγε αρκετά καλά, όντας ιδιαίτερα δραστήριος και αρκετά επικίνδυνος για την αντίπαλη περιοχή παίζοντας με τον όγκο του. Πίεσε ψηλά, έκανε την αντίπαλη άμυνα να τον νιώθει και δικαίωσε τον προπονητή του για τον λόγο που τον ξεκίνησε. Σε  κάποιες περιπτώσεις τράβηξε από τα… μαλλιά κάποιες επιθετικές προσπάθειες, σπαταλώντας βιαστικά στιγμές στις οποίες θα μπορούσε η ομάδα του να γίνει πιο απειλητική, κάτι ωστόσο που μπορεί να συνέβη και λόγω της κούρασης του.

Κουλούρης: Πολύ κινητικός, γεμάτος ενέργεια, πίεζε ψηλά τους αντίπαλους αμυντικούς και μπήκε στις καλές στιγμές της ομάδας του, φτιάχνοντας φάσεις και για τους συμπαίκτες του, έχοντας αρκετούς συνδυασμούς. Στο 17’ είχε καλή ευκαιρία μετά την κομπίνα στην εκτέλεση φάουλ του Ουάρντα επειδή ελευθερώθηκε και βρέθηκε εκεί που έπρεπε, στη φάση του γκολ του ΠΑΟΚ έκανε εξαιρετική κίνηση και προβολή σε σωστό χρόνο, σε ένα γκολ δικό του κι ας χρεώθηκε στον Νάσταζιτς του ακούμπησε τελευταίος την μπάλα. Έδειξε ότι βρίσκεται σε καλή κατάσταση, σκοράροντας και στην κάθετη του Ουάρντα, παρότι το τέρμα του ακυρώθηκε σωστά για οφσάιντ σε μία οριακή φάση. Θα είναι ευχής έργον να πάρει από το σημερινό γκολ, στο οποίο είχε καθοριστική παρουσία, την ψυχολογία που χρειάζεται για να επιστρέψει στο σκοράρισμα και εντός Ελλάδας.

Ενρίκε: Μπήκε ορεξάτος, προσπάθησε να εκμεταλλευτεί την ταχύτητα του σε ατομικές ενέργειες, ωστόσο του έλειψε η ουσία. Σε κάποιες περιπτώσεις προσπάθησε να κάνει το δύσκολο, παίρνοντας πάνω του τραβηγμένες προσπάθειες, σπαταλώντας στιγμές που θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί καλύτερα η ομάδα του.  

Μπίσεσβαρ: Κλήθηκε να «φρεσκάρει» την ομάδα του επιθετικά, για να μπορέσει ο ΠΑΟΚ να συνεχίζει να πιέζει τη Σάλκε, ψάχνοντας το δεύτερο γκολ. Δυσκολεύτηκε να μπει στον ρυθμό του αγώνα, λειτουργώντας σε χαμηλότερες ταχύτητες, παρότι σε 1-2 φάσεις θα μπορούσε με την ποιότητα του να φτιάξει μία μεγάλη φάση.

Πέλκας: Στο μικρό χρονικό διάστημα που αγωνίστηκε μπήκε με διάθεση στο παιχνίδι, έτρεξε κι έδωσε ενέργεια στην ομάδα του, παρότι δεν μπόρεσε να πρωταγωνιστήσει σε κάποια καλή στιγμή μεσοεπιθετικά.
http://www.paok24.com/podosfairo/89572/maxites-se-spoudaio-vrady
«Μαχητές» σε σπουδαίο βράδυ! Η απόδοση των παικτών του #PAOK Reviewed by GEORGE GEOPONOS on Φεβρουαρίου 23, 2017 Rating: 5
All Rights Reserved by GEOPONOS BET PAOK © 2013 - 2017
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εικόνες θέματος από merrymoonmary. Από το Blogger.