«Κέρδισε» με ισοπαλία ο ΠΑΟΚ!

Ο Δικέφαλος πήρε το 0-0 με την ΑΕΚ και “αγκαλιάζει” το Champions League
Ο ΠΑΟΚ πέτυχε αυτό που ήθελε στο ΟΑΚΑ, αναδείχθηκε ισόπαλος 0-0 με την ΑΕΚ και προβάλει πλέον ως το απόλυτο φαβορί για τη 2η προνομιούχο θέση της βαθμολογίας που οδηγεί στο Champions League. Ο Δικέφαλος δεν ανησύχησε ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια του ματς και θα μπορούσε να φύγει ακόμα και με τη νίκη.
Ξανά με τριάδα στην άμυνα και σύστημα 3-4-3 ήταν το βασικό σχήμα που παρέταξε ο Αμπέλ Φερέιρα. Ο Πασχαλάκης ήταν κάτω από τα δοκάρια, οι Μιχάι, Βαρέλα και Μιχαηλίδης ήταν η τριάδα των στόπερ, οι Γιαννούλης και Ροντρίγκο τα δυο φουλ μπακ στις πλευρές, οι Μαουρίσιο και Εσίτι στα χαφ, ενώ στην επίθεση ήταν ο Μπίσεσβαρ στα αριστερά, ο Τζόλης δεξιά και ο Άκπομ στην κορυφή. Από την πλευρά του, ο Μάσιμο Καρέρα προτίμησε επίσης τριάδα στα στόπερ (Οικονόμου, Τσιγκρίνσκι, Σβάρνας) στο 3-4-3, έχοντας τους Μάνταλο και Λιβάγια να κινούνται γύρω από τον Ολιβέιρα στην επίθεση.
Κάκιστο ήταν το ποδόσφαιρο που παίχτηκε στο ξεκίνημα του αγώνα. Πολλά φάουλ, λάθη και διακοπές δεν επέτρεψαν να υπάρξει ρυθμός, ούτε φυσικά και φάσεις μπροστά από τις δυο εστίες. Η πρώτη ήρθε στο 14′ από λάθος του Εσίτι και σουτ του Μάνταλου που εξουδετέρωσε ο Πασχαλάκης. Η ΑΕΚ ανέβασε κάπως την πίεσή της μετά το 20λεπτο δημιουργώντας κάποιες επικίνδυνες καταστάσεις στην αντίπαλη περιοχή. Στο 28′, ο Ολιβέιρα είχε ένα σουτ που έβγαλε ο Πασχαλάκης, ενώ στο 31′ ο ΠΑΟΚ απάντησε με γκολ το οποίο όμως ακυρώθηκε. Ο Άκπομ ήταν αυτός που σκόραρε, αλλά ο διαιτητής υπέδειξε φάουλ του Άγγλου πάνω στον Τσιγκρίνσκι.
Ακολούθησε ένα διάστημα όπου το ματς “άνοιξε” για λίγο, με τις δυο ομάδες να παίζουν λίγο πιο ελεύθερα αλλά να μη δημιουργούν κλασικές ευκαιρίες για γκολ. Η ΑΕΚ περισσότερο από τον άξονα και ο ΠΑΟΚ περισσότερο από τις πτέρυγες προσπάθησαν να φτιάξουν κάτι αξιόλογο αλλά δεν τα κατάφεραν, με το 0-0 να παραμένει.
Χωρίς αλλαγές ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο, αλλά στο 47′ ο Καρέρα αναγκάστηκε να μεταβάλει τα πλάνα του λόγω τραυματισμού του Τσινγκρίνσκι. Ο Ιταλός τεχνικός έβαλε στη θέση του τον Βέρντε μετατρέποντας το σύστημα σε 4-3-3.
Ο ΠΑΟΚ φάνηκε να εκμεταλλεύεται τους χώρους που δημιουργήθηκαν έχοντας μάλιστα τέσσερις τελικές προσπάθειες σε διάστημα πέντε λεπτών (54′-59′). Οι γηπεδούχοι απάντησαν με ένα σουτ του Βέρντε το 62′ που απέκρουσε ο Πασχαλάκης. Στο 66′, ο Σφιντέρσκι πήρε τη θέση του Άκπομ και ακολούθησαν Λημνιός και Στοχ αντί Τζόλη και Μπίσεσβαρ.
Ο Καρέρα από την πλευρά του έριξε στη μάχη τον Αραούχο αντί του Σιμόες κάνοντας το σύστημα 4-4-2 για το φινάλε. Η ΑΕΚ αναγκαστικά ρίσκαρε και πήρε μέτρα στο γήπεδο, ενώ ο ΠΑΟΚ έψαχνε τις κόντρα επιθέσεις. Οι φάσεις πάντως έλειψαν για πολλά λεπτά και ήρθε τελικά ένα σουτ του Στοχ στο 86′ που βρήκε το οριζόντιο δοκάρι και έφυγε άουτ. Στα τελευταία λεπτά δεν υπήρχε κάποια ευκαιρία και το 0-0 παρέμεινε…
Γκολ: –
Δοκάρι: Στοχ 86′ (σουτ)
Κίτρινες: Μιχαηλίδης 90′
Κόκκινη: –
ΑΕΚ: Μπάρκας, Παουλίνιο, Οικονόμου, Τσιγκρίνσκι (Βέρντε 48′), Σβάρνας, Λόπες, Σιμόες (Αραούχο 76′), Κρίστισιτς, Μάνταλος, Λιβάγια, Ολιβέιρα.
ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μιχάι, Βαρέλα, Μιχαηλίδης, Ροντρίγκο, Γιαννούλης, Εσίτι, Μαουρίσιο, Μπίσεσβαρ (Λημνιός 74′), Τζόλης (Στοχ 74′), Άκπομ (Σφιντέρσκι 66′).
Διαιτητής: Μακέλι (Ολλανδία)
Βoηθοί: Ντικς (Ολλανδία), Στέεγκστρα (Ολλανδία)
https://inpaok.com/650137/kerdise-me-isopalia-o-paok/
«Κέρδισε» με ισοπαλία ο ΠΑΟΚ! Reviewed by GEORGE GEOPONOS on Ιουλίου 15, 2020 Rating: 5
All Rights Reserved by GEOPONOS BET PAOK © 2013 - 2017
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εικόνες θέματος από merrymoonmary. Από το Blogger.