Κάτι ξέρει ο πρόεδρος…Μετά τον Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ, ο Άλεξ Αντετοκούνμπο. Κάτι ξέρει ο Θανάσης Χατζόπουλος. Γράφει ο Πάρης Τρικαλιώτης…

Την περασμένη πρωταπριλιά -ψαχτήκαμε πολύ εκείνο το πρωινό είναι η αλήθεια- ο ΠΑΟΚ έριξε «βόμβα» στο παγκόσμιο μπάσκετ, ανακοινώνοντας την απόκτηση του Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ. Η μεταγραφή του ταλαντούχου NBAer με τους 19,2 πόντους μ.ο. της τελευταίας του σεζόν με τους Ρόκετς ακούστηκε παντού, το όνομα του ΠΑΟΚ έπαιξε σε όλα τα αμερικανικά μπασκετικά (και μη) Μέσα, σε όλη την Ευρώπη.

Ο Δικέφαλος του Βορρά, των πολύ περιορισμένων οικονομικών δυνατοτήτων, έκανε το colpo grosso -ταιριάζει και με τη σημερινή ιταλική περίοδο Καντσελιέρι- και προχώρησε πριν μερικούς μήνες σε μια τεράστια μεταγραφική κίνηση. Τεράστια από πλευράς ονόματος, καθώς ο Πόρτερ ήταν στην περσινή σεζόν το μεγαλύτερο και βάσει αριθμών από όλα στην Ευρώπη, πιο πάνω ακόμα από Κέμπα Ουόκερ και Κέντρικ Ναν. Τεράστια επίσης μεταγραφή και για λόγους μάρκετινγκ, πέρα από το προφανές κέρδος που θα είχε η ομάδα αγωνιστικά.

Η έλευση του Πόρτερ στον ΠΑΟΚ έφερε άλλο αέρα και στον κόσμο του. Πουλήθηκαν αρκετές φανέλες με το όνομά του, ο κόσμος επέστρεψε μαζικά στο γήπεδο για να δει από κοντά τον σταρ του ΝΒΑ και εν γένει μία… κατεστραμμένη και χαμένη χρονιά για τον ΠΑΟΚ, απέκτησε νόημα. Και με το (πολύ) παραπάνω.

 Ας πάμε όμως στο σήμερα. Ξεκινώντας με χαμηλούς τόνους και με ένα από τα μικρότερα μπάτζετ της Α1, ο Μάσιμο Καντσελιέρι έχτισε μια ομάδα σφιχτή, μαχητική, με μικρό ροτέισον, που παίζει μπάσκετ ποιοτικό σε υψηλό ρυθμό. Οι αμφισβητίες εξαφανίστηκαν γρήγορα, όπως γρήγορα ο κόσμος αγκάλιασε αυτήν την ολοκαίνουρια ομάδα. Έχει περάσει μόλις ένας μήνας, ίσως να βιαζόμαστε, όμως η πρώτη εικόνα χαρακτηρίζεται κάτι παραπάνω από θετική και αισιόδοξη.

Και ξαφνικά… Άλεξ Αντετοκούνμπο. Όχι εντελώς ξαφνικά. Από πέρσι το καλοκαίρι κρατάει το... φλερτ με τον 23χρονο φόργουορντ. Συζητήσεις υπήρξαν και πριν έναν χρόνο και φέτος επίσης, αλλά η στιγμή ήρθε τώρα για τη μεταγραφή. Θεωρητικά το αγωνιστικό στυλ του παίκτη ταιριάζει στη φιλοσοφία του Ιταλού τεχνικού: Ενέργεια, τρέξιμο, άμυνα, ένταση. Θα μπει στο ροτέισον της ομάδας για να το μεγαλώσει και αναμένεται να δώσει λύσεις σε αυτό που θέλει η ομάδα.

Ωστόσο, δεν είναι μόνο αγωνιστικοί οι λόγοι που φέρνουν τον Άλεξ στη Θεσσαλονίκη. Όπως με τον Πόρτερ, έτσι και το επίθετο Αντετοκούνμπο μπορεί να αποτελέσει «μαγνήτη» για το κοινό της ομάδας. Ήδη η μετακίνησή του στον ΠΑΟΚ γράφτηκε σε πολλά αμερικανικά και ευρωπαϊκά Μέσα. Το όνομα του ΠΑΟΚ ακούγεται ξανά και δυνατά παντού, ενώ μέσα σε όλα η όποια προβολή δώσει και ο σούπερ σταρ του ΝΒΑ και αδερφός του, Γιάννης, μόνο ευεργετική θα είναι. Και γιατί να μη παραβρεθεί σε κάποιο εντός έδρας παιχνίδι της ομάδας, σε μια διακοπή του ΝΒΑ, για να δει τον μικρό του αδερφό; Οι “Antetokounbros” εξάλλου αποτελούν μια οικογένεια με πολύ δυνατούς δεσμούς και ο ένας πάντα στηρίζει τον άλλον.

Εν κατακλείδι, ο ΠΑΟΚ προχώρησε σε μια μεταγραφή που μπορεί να βοηθήσει την ομάδα τόσο εντός, όσο και εκτός παρκέ. Η «εκμετάλλευση» του Άλεξ Αντετοκούνμπο μπορεί να είναι πολύπλευρη, οι φίλαθλοι έχουν ήδη ζεσταθεί από τις εμφανίσεις της ομάδας και οι πρώτες αντιδράσεις τους για την συγκεκριμένη μεταγραφή κρίνονται ενθουσιώδεις. Κάτι θα ξέρει ο Θανάσης Χατζόπουλος

ΥΓ: Την Πέμπτη αναμένεται στη Θεσσαλονίκη ο Άλεξ Αντετοκούνμπο. Εκτός αν γίνει καμία έκπληξη σήμερα…

https://www.sdna.gr/mpasket/1247262_kati-xerei-o-proedros

 

Κάτι ξέρει ο πρόεδρος…Μετά τον Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ, ο Άλεξ Αντετοκούνμπο. Κάτι ξέρει ο Θανάσης Χατζόπουλος. Γράφει ο Πάρης Τρικαλιώτης… Reviewed by GEORGE GEOPONOS on Οκτωβρίου 23, 2024 Rating: 5
All Rights Reserved by GEOPONOS BET PAOK © 2013 - 2017
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εικόνες θέματος από merrymoonmary. Από το Blogger.