Κόμπλεξ με τον ΠΑΟΚ και τον Λουτσέσκου. Περισπούδαστα άρθρα και απόψεις διαβάζω τις τελευταίες ημέρες. Οι… ευαίσθητοι έβαλαν μπρος τις… μηχανές, για την κόντρα του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ. Εξαπολύουν μύδρους κατά του Λουτσέσκου και στη συνέχεια ζητούν από τους οργανισμούς των δυο ομάδων να πάψει η κόντρα, μεταβιβάζοντας εμμέσως πλην σαφώς, την ευθύνη για ότι έχει συμβεί τα τελευταία χρόνια, στον ΠΑΟΚ. Γράφει ο Κώστας Βασιλόπουλος.

Με λίγα λόγια, ζητούν να απεμπολήσει ο ΠΑΟΚ το δικαίωμα να μιλά για τον τρόπο που του στέρησαν ο Ολυμπιακός και η ΑΕΚ (κυρίως), το πρωτάθλημα του 2018.

Να σκύψει το κεφάλι ο ΠΑΟΚ, ξεχνώντας τα εις βάρος του αίσχη εκείνη τη σεζόν και να παριστάνει το καλό παιδί, με το ωραίο χτένισμα και την φράντζα, την κολεγιακή ζακέτα και το λουστρίν παπούτσι που κοιμήθηκε το μεσημέρι όπως τον πρόσταξε η μαμά του και τώρα περιμένει μια σοκολάτα για ανταμοιβή.

Κάπως έτσι έχουν στο μυαλό τους οι… ευαίσθητοι, τον τρόπο που πρέπει να συμπεριφερθεί ο ΠΑΟΚ. Πολλοί εξ αυτών βέβαια, θυμούνται – αναφέρουν ακόμα τα αίσχη της Ριζούπολης και άλλα παρόμοια ιστορικά γεγονότα στο ελληνικό ποδόσφαιρο και τα χρησιμοποιούν στα αφηγήματα τους, ανάλογα με το πώς τους βολεύει.

Τα γεγονότα της Ριζούπολης ή άλλα παρόμοια περιστατικά έχουν το δικαίωμα να τα αναφέρουν αλλά ο ΠΑΟΚ και ο Λουτσέσκου, δεν έχουν το δικαίωμα να αναφέρουν όσα συνέβησαν το 2018.

Ψάχνουν για ιθαγενείς που περιμένουν τα καθρεφτάκια τους. Αν θέλουν να πάψουν οι αναφορές στο θέμα αυτό και να πάψει η κόντρα (λες και είναι η μοναδική ποδοσφαιρική κόντρα στον πλανήτη γη), μπορούν να συντεταγμένα να ζητήσουν από την ΑΕΚ να παραδεχθεί αυτός που όλος ο κόσμος γνωρίζει.

Ότι το τρόπαιο του 2018, ΚΑΚΩΣ βρίσκεται στην τροπαιοθήκη της ΑΕΚ και θα έπρεπε να βρίσκεται στην Τούμπα. Αυτή θα ήταν μια καλή αρχή, για να δοθεί ένα τέλος στην ποδοσφαιρική (το τονίζω για να αποφύγουμε παρεξηγήσεις), κόντρα του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ. Μέχρι να συμβεί αυτό, αφήστε την υποκρισία και πάρτε ίσες αποστάσεις (όντας αντικειμενικοί) από τις καταστάσεις και τα γεγονότα.

Γράψτε για παράδειγμα πόσο λάθος ήταν ο Αλμέιδα (που στο τελευταίο παιχνίδι είχε άψογη συμπεριφορά) που πέρσι έδειξε τα γεννητικά του όργανα στους οπαδούς του Παναιτωλικού και στην Τούμπα, έπιασε από το λαιμό, αστυνομικό με πολιτικά. Βρείτε το θάρρος να ψέξετε τον προπονητή της ΑΕΚ για όσα κατέγραψαν οι κάμερες και οι φωτογραφικοί φακοί και στη συνέχεια πιάστε το αφήγημα για το τέλος της κόντρας του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ.

Μας έχετε κουράσει, υποτιμώντας τη νοημοσύνη μας. Αφήστε τις υποκριτικές ευαισθησίες σας και πιάστε το κουβάρι από την αρχή. Θα ήταν βολικό να μετατραπεί ο ΠΑΟΚ στο καλό παιδί που περιγράφω πιο πάνω, να δέχεται αδιαμαρτύρητα κάθε είδους πρόκληση σε βάρος του και να περιμένει να πέσουν τα ψίχουλα από το τραπέζι για να τραφεί. Και το κλείνω εδώ για να μην ξεφύγω…

Τα όσα έγιναν στη Νέα Φιλαδέλφεια έχουν αναλυθεί. Δεν θα χρειαστεί να επανέλθω. Ο Λουτσέσκου προκλήθηκε από ποδοσφαιριστή την ΑΕΚ και το CEO της ΠΑΕ και αντέδρασε. Το ίδιο συνέβη και στα αποδυτήρια. Δεν έδειξε σε κανένα τα γεννητικά του όργανα και δεν έπιασε κανέναν από το λαιμό. Τα υπόλοιπα θεωρώ πως έγιναν εσκεμμένα για να προκληθεί ένταση και να πάει η μπάλα στην κερκίδα με κεντρικό πρόσωπο τον Λουτσέσκου.

Επικοινωνιακά, μια χαρά βολεύει την ΑΕΚ να αποφύγει την ποδοσφαιρική συζήτηση για ευνόητους λόγους. Τα ορατά αγωνιστικά προβλήματα, προκαλούν εσωστρέφεια που θέλουν στην ΑΕΚ να κουκουλώσουν με το αφήγημα του Λουτσέσκου.

Το μίσος (θλίβομαι που χρησιμοποιώ αυτή τη λέξη αλλά αυτή είναι η αλήθεια) και το κόμπλεξ με τον προπονητή του ΠΑΟΚ έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Σε βαθμό αυτογκόλ και αναφέρομαι στα όσα επιτηδευμένα έγιναν στα αποδυτήρια για να αντιδράσει ο Ρουμάνος τεχνικός. «Θυσίασαν» παίκτη και βοηθό προπονητή για να προκληθεί η γνωστή αναστάτωση και να φύγει η συζήτηση από το ποδόσφαιρο.

Ο ΠΑΟΚ δεν έχει την πολυτέλεια να σταθεί ούτε για μια ώρα στο χθες. Καλείται να διαχειριστεί νομικά και διοικητικά το πάθος με το οποίο η ΑΕΚ και ο περίγυρος της ζητούν την τιμωρία του προπονητή προκειμένου να επηρεάσουν καταστάσεις και να στρέψει την προσοχή του στις Ευρωπαικές του υποχρεώσεις. Την Πέμπτη τον περιμένει ένα must win παιχνίδι στην Τούμπα με την Βικτόρια Πλζεν. Σε αντίθεση με την ΑΕΚ (που λόγω του πρόωρου αποκλεισμού από τη Νοα) έχει την πολυτέλεια να ασχολείται όλη την εβδομάδα με τον Λουτσέσκου. Το ευχάριστο είναι ότι ο κόσμος ξύπνησε…

ΥΓ Η αστεία κλάψα της ΑΕΚ για το δήθεν πέναλτι, απαντήθηκε από τον Λανουά. Συνεχίστε ότι κάνατε…

https://www.sdna.gr/podosfairo/1247063_komplex-me-ton-paok-kai-ton-loytseskoy

 

Κόμπλεξ με τον ΠΑΟΚ και τον Λουτσέσκου. Περισπούδαστα άρθρα και απόψεις διαβάζω τις τελευταίες ημέρες. Οι… ευαίσθητοι έβαλαν μπρος τις… μηχανές, για την κόντρα του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ. Εξαπολύουν μύδρους κατά του Λουτσέσκου και στη συνέχεια ζητούν από τους οργανισμούς των δυο ομάδων να πάψει η κόντρα, μεταβιβάζοντας εμμέσως πλην σαφώς, την ευθύνη για ότι έχει συμβεί τα τελευταία χρόνια, στον ΠΑΟΚ. Γράφει ο Κώστας Βασιλόπουλος. Reviewed by GEORGE GEOPONOS on Οκτωβρίου 23, 2024 Rating: 5
All Rights Reserved by GEOPONOS BET PAOK © 2013 - 2017
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εικόνες θέματος από merrymoonmary. Από το Blogger.