Ο ΠΑΟΚ αντί να χτίζει διαφορά, χαρίζει βαθμούς στους ανέτοιμους αντιπάλους του. Κώστας Πετρωτός

Επί ημερών Λουτσέσκου ο ΠΑΟΚ μας έχει δείξει ότι ξέρει να κάνει πρωταθλητισμό και ότι μπορεί να διαχειρίζεται κάθε είδους πίεση και «πρέπει». Υπό αυτό το πρίσμα, αυτό που συνέβη χθες το βράδυ στην Τούμπα είναι απλά αδιανόητο...

Οι παίκτες του γνώριζαν ότι είχε προηγηθεί ο ιδανικός συνδυασμός αποτελεσμάτων (τρεις χαμένοι βαθμοί για ΑΕΚ και Ολυμπιακό και από δύο για Παναθηναϊκό και Αρη) και αρκούσε μία δική τους νίκη επί του ΟΦΗ για να ανέβουν μόνοι πρώτοι στην κορυφή κι όμως… κατάφεραν να χάσουν, με αποτέλεσμα να μην διατηρήσουν καν αυτό που είχαν ως δεδομένο πριν την έναρξη της αγωνιστικής, την συνύπαρξη με τους «κιτρονόμαυρους» στο ρετιρέ της βαθμολογίας.

Θα αναρωτηθεί κανείς: «είναι δυνατό να μην αντιλαμβάνονται εντός ΠΑΟΚ το μέγεθος της ευκαιρίας που είχε χθες η ομάδα;». Δεν υπάρχει τέτοιο ζήτημα, όλοι γνώριζαν με ποια δεδομένα κατέβαινε ο Δικέφαλος στο παιχνίδι και η αλήθεια είναι ότι ο Λουτσέσκου από τη σουίτα είδε τους παίκτες του και να παίζουν καλό ποδόσφαιρο για μεγάλο διάστημα και να βγάζουν διάθεση για να πάρουν μία άνετη νίκη, έχοντας προηγηθεί στο σκορ με το εξαιρετικό φάουλ του Ντεσπόντοφ, αλλά και την μερικώς κακή εκτίμηση του Χριστογεώργου.


Τι έφερε το μπλακ άουτ

Γιατί τελικά, η προσδοκώμενη νίκη μετατράπηκε σε μία ήττα που ήρθε μέσα σε τρία λεπτά;

Πρώτα απ’ όλα γιατί ο ΠΑΟΚ απέτυχε να τελειώσει το ματς όταν το σκορ ήταν στο 1-0. Κατάφερε, βέβαια, να κάνει και δεύτερο γκολ με τον Τισουντάλι στις αρχές του δευτέρου μέρους, αυτό όμως δεν μέτρησε ως οφσάιντ στο VAR (ο ορισμός του οριακού) και έτσι το εύθραυστο σκορ στο τέλος του γύρισε μπούμερανγκ. Για να συμβεί αυτό, έπαιξε ρόλο και η κακή βραδιά του Κοτάρσκι που βρέθηκε σε ρόλο αντι-ήρωα, ενώ συνήθως είναι αυτός που σώζει τον ΠΑΟΚ. Διάβασα κάποια σχόλια του τύπου «γιατί δεν έκανε ροτέσιον με τους τερματοφύλακες, όπως κάνει με άλλες θέσεις, βάζοντας τον Παβλένκα (παρεμπιπτόντως, ετοιμάζεται εδώ και μέρες για το ντεμπούτο του που θα γίνει στο ματς Κυπέλλου με το Αιγάλεω)», αλλά αυτά είναι όλα κατόπιν… εορτής. Ο ΠΑΟΚ πορεύεται δύο και πλέον χρόνια με την λογική του αναντικατάστατου Κροάτη που βγαίνει μόνο για λίγα ματς ή αν υπάρχει σοβαρός λόγος από την ενδεκάδα, οπότε δεν μπορούμε τώρα να αναρωτιόμαστε γιατί συμβαίνει αυτό. Απλά ήταν να γίνει και έγινε με το κακό βράδυ του Κροάτη.

Ωστόσο, υπάρχουν και ορισμένα δεδομένα που δεν ισχύουν μόνο σε αυτό το ματς, αλλά έχουν ισχύσει και σε προηγούμενα στην σεζόν. Ο ΠΑΟΚ έχει δείξει ότι δεν είναι το ίδιο καλός ανασταλτικά, όσο είναι στην παραγωγή φάσεων και οι αντίπαλοί του εύκολα φτάνουν στην περιοχή του. Χθες, από το πρώτο μέρος ο ΟΦΗ έδειχνε διάθεση να απειλήσει και ο φορ του, ο Γιουνγκ εξελίχθηκε σε μοιραίο χάνοντας σημαντικές ευκαιρίες και ειδικά μία λίγο πριν την ισοφάριση στο δεύτερο μέρος. Λόγω αυτής της φάσης, ο Ράσταβατς αντικατέστησε τον Γάλλο φορ και ο Σαλσίδο που μπήκε στην θέση του έγινε ο MVP του ματς με ασίστ και γκολ. Ειδικά από τις θέσεις των μπακ, ο ΠΑΟΚ δέχεται αρκετές επιθέσεις φέτος και σε ό,τι αφορά στο χθεσινό ματς, η κίνηση που κάνει στο 1-1 ο Σαλσίδο εκθέτει τον Γκόμες, αλλά και τον Οζντόεφ που απέτυχαν να τον ανακόψουν.

Την ίδια αδυναμία είχε ο ΠΑΟΚ και στην μεσαία γραμμή και δεν είναι η πρώτη φορά φέτος. Ο ΟΦΗ κέρδισε πολλές μπάλες στο κέντρο και αυτό του έδωσε την δυνατότητα να εκδηλώσει γρήγορες επιθέσεις. Δεν χρειάζεται να γράψουμε ξανά πόσο λείπει στον ΠΑΟΚ η ενέργεια του Κουλιεράκη και η σιγουριά στην υποδοχή και την πάσα του Μεϊτέ γιατί πλέον αυτοί οι παίκτες δεν υπάρχουν στο ρόστερ και είναι κουραστικό να κάνουμε συνεχώς τις ίδιες διαπιστώσεις.


Ο ΠΑΟΚ έπαιξε μετά το οφσάιντ γκολ του Τισουντάλι σαν το σκορ να ήταν 2-0

Ας μείνουμε μόνο στο ότι ο ΠΑΟΚ διαχειρίστηκε το παιχνίδι λάθος και ίσως το πιο εύστοχο σχόλιο που διάβασα είναι το ότι όλη η ομάδα και η τεχνική ηγεσία μαζί λειτούργησαν σαν να είχε μετρήσει κανονικά το γκολ του Τισουντάλι. Οι αλλαγές φάνηκε να έγιναν γιατί είχαν προγραμματιστεί έτσι, γιατί διαφορετικά δεν έχει λογική ο Μαροκινός να αποχωρεί την ώρα που είχε «ανέβει» για τα καλά και είχε πάρει και ψυχολογία με την εύστοχη εκτέλεση στο γκολ-οφσάιντ και ο κεφάτος χθες Κωνσταντέλιας να πάει στον πάγκο και να βγάζει όλο το ματς ο Μουργκ.

Κάπως έτσι ο ΠΑΟΚ έχει ήδη φτάσει στους δέκα χαμένους βαθμούς στο πρωτάθλημα (δύο με τον Παναθηναϊκό, τρεις με τον Αρη, δύο με την ΑΕΚ και τρεις με τον ΟΦΗ χθες), ενώ βάση του πόσο πιο έτοιμος είναι από τους ανταγωνιστές του θα ‘πρεπε να χτίζει διαφορά. Κάνοντας μία σύγκριση του που βρίσκονται οι αντίπαλοί του από πλευράς ομαδικής λειτουργίας και που ο ίδιος ο ΠΑΟΚ, θα πρέπει κάθε φορά που χάνει βαθμούς όλοι να είναι πάρα πολύ τσαντισμένοι. Γιατί τώρα είναι η περίοδος που ο ΠΑΟΚ πρέπει να εκμεταλλευτεί την ομοιογένεια και την καθαρή αγωνιστική ταυτότητα που έχει για να βάλει τις βάσεις για το back to back.

Οι φίλοι του ελπίζουν στο τέλος της σεζόν να μνημονεύουν γκέλες (με πιο ηχηρή την χθεσινή) που κάνουν αυτή την περίοδο που οι αντίπαλοί του «ψάχνονται».

Υ.Γ. 1 Δέχθηκε αυστηρή κριτική από πολλούς οπαδούς του ΠΑΟΚ χθες ο Τζόναθαν Γκόμες και σίγουρα είναι πολύ εμφανής η διαφορά όταν ο Μπάμπα λείπει από το γήπεδο. Από τη στιγμή που το καλοκαίρι ο Δικέφαλος μπήκε στην λογική να στηριχθεί ως εναλλακτικές λύσεις σε άγουρα ταλέντα, θα πληρώσει ένα τίμημα μέχρι να ωριμάσουν. Το ζητούμενο είναι αυτό να μην είναι πολύ βαρύ.

Υ.Γ. 2 Ποτέ άλλοτε ημερολογιακά ο ΠΑΟΚ επί Λουτσέσκου δεν έβγαλε δύο μήνες (Σεπτέμβριο, Οκτώβριο) χωρίς νίκη στην Τούμπα, Κάτι σημαίνει αυτό για το πώς πλέον οι αντίπαλοί του διαβάζουν τις αδυναμίες του...

https://www.metrosport.gr/o-paok-anti-na-chtizei-diafora-charizei-vathmoys-stoys-anetoimoys-antipaloys-toy-1069175

 

Ο ΠΑΟΚ αντί να χτίζει διαφορά, χαρίζει βαθμούς στους ανέτοιμους αντιπάλους του. Κώστας Πετρωτός Reviewed by GEORGE GEOPONOS on Οκτωβρίου 28, 2024 Rating: 5
All Rights Reserved by GEOPONOS BET PAOK © 2013 - 2017
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εικόνες θέματος από merrymoonmary. Από το Blogger.