Αδιανόητο να μην κερδίζει στην Τούμπα, αχίλλειος πτέρνα η κακή αμυντική λειτουργία. Γιώργος Καστάνης

Λυπάμαι που θα το αναφέρω, αλλά όταν μία ομάδα που θέλει να πρωταγωνιστήσει, δεν μπορεί να κερδίσει στην έδρα της, επί δύο συνεχόμενους μήνες, με πέντε διαφορετικούς αντιπάλους, σαφέστατα υπάρχει πρόβλημα.

Το οποίο εστιάζεται στην κακή νοοτροπία, την λανθασμένη αντίληψη και το κακό κοουτσάρισμα σε όλο αυτό το διάστημα. Ο ΠΑΟΚ και χθες με αντίπαλο τον ΟΦΗ, έδειχνε μία ομάδα, που δεν ενέπνεε εμπιστοσύνη στην μεσοαμυντική του λειτουργία. "Έμπαζε", με απλά ελληνικά. Η συνοχή μίας ομάδας, κρίνεται από απλές λεπτομέρειες.

Δεν πρόκειται ποτέ να ξεχάσω τις βασικές αρχές που είχε δημοσιοποιήσει ο Φερνάντο Σάντος πριν από χρόνια, όταν ήταν προπονητής του ΠΑΟΚ και αυτές τις αρχές, τις εφάρμοσε με επιτυχία και ο Λουτσέσκου, τα πρώτα χρόνια.

Οι αποστάσεις, ανάμεσα στις τρείς γραμμές, άμυνα, κέντρο και επίθεση, δεν πρέπει να ξεπερνούν τα 50 μέτρα. Όταν μετακινούνται οι επιθετικοί, πρέπει να ακολουθούν σε σωστή απόσταση οι παίκτες της μεσαίας γραμμής και ακολούθως να κινούνται οι αμυντικοί. Εδώ, στον χθεσινό ΠΑΟΚ για παράδειγμα, η μεσοαμυντική λειτουργία ήταν για κλάματα. Έβλεπα ορισμένους ταχύτατους παίκτες του ΟΦΗ, μεταξύ των οποίων ο Φούντας να διεμβολίζουν. Να δημιουργούν θέματα.

Το ελεύθερο παιχνίδι, πάνω, κάτω, δεν ευνοεί μία ομάδα που έχει στόχευση να μην δεχθεί γκολ. Είναι μεγάλο θέμα για τον ΠΑΟΚ το γεγονός, ότι δέχθηκε δύο γκολ από τον ΟΦΗ στην Τούμπα, είχε δεχθεί δύο γκολ από την Βικτόρια Πλζεν, έχασε από τον Άρη, έχασε από την Στεάουα, δεν μπόρεσε να κερδίσει τον Παναθηναϊκό. Με απλά ελληνικά, δεν μπορεί να σκοράρει εύκολα στην Τούμπα και δέχεται εύκολα γκολ, ειδικά στα τελευταία παιχνίδια.

Αυτά που περιγράφουμε, συνιστούν παθογένειες. Που πρέπει να διορθωθούν. Για να διεκδικήσει ο ΠΑΟΚ ξανά το Πρωτάθλημα, πρέπει να αλλάξει στυλ. Να μην υπάρχουν κενά στην άμυνα. Να γίνει πιο λειτουργική ομάδα. Πιο συμπαγής. Περισσότερο αποτελεσματική. Και αυτό είναι ευθύνη του προπονητή και των συνεργατών του.

Δεν έχασε ο ΠΑΟΚ επειδή απουσίαζε ο Λουτσέσκου από τον πάγκο. Όχι. Έχασε γιατί δεν διόρθωσε τα κακώς κείμενα, από τα προηγούμενα εντός έδρας ματς. Και αυτό το γεγονός προκάλεσε τα αρνητικά γεγονότα.

Δεν χάθηκε τίποτα, χάθηκαν όμως και πολλά. Ο δρόμος είναι μακρύς. Αλλά δεν πρέπει να επαναληφθούν τα τραγικά λάθη όλων αυτών των αγώνων που είδαμε στην Τούμπα. Ο ΠΑΟΚ την παραμονή της 28ης Οκτωβρίου, αποδείχθηκε ιδανικός αυτόχειρας. Δεν είναι πρώτος και μόνος, γιατί επέλεξε λανθασμένο τρόπο παιχνιδιού σε ένα ακόμη εντός έδρας παιχνίδι. Και το πλήρωσε πολύ ακριβά.

 

Αδιανόητο να μην κερδίζει στην Τούμπα, αχίλλειος πτέρνα η κακή αμυντική λειτουργία. Γιώργος Καστάνης Reviewed by GEORGE GEOPONOS on Οκτωβρίου 28, 2024 Rating: 5
All Rights Reserved by GEOPONOS BET PAOK © 2013 - 2017
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εικόνες θέματος από merrymoonmary. Από το Blogger.