Τίποτα κάτω από το χαλάκι.Ο ΠΑΟΚ έπεσε από τον Λευκό Πύργο και βρήκε πορτοφόλι με λεφτά, όμως υπάρχουν πράγματα που δεν μπορείς να τα βάλεις κάτω από το χαλάκι. Γράφει ο Σταύρος Κόλκας.

Το τελικό 2-2 είναι ένα αποτέλεσμα που κάτι αφήνει στον ΠΑΟΚ σε μία αναμέτρηση που δεν έπρεπε να πάρει τίποτα. Όταν από το πρώτο λεπτό γλιτώνεις γκολ για δύο εκατοστά, δείχνεις πως δεν είσαι εδώ.

Ο ΠΑΟΚ γνώριζε πριν το παιχνίδι πως η Βικτόρια Πλζεν είναι μία κανονική ομάδα, καλύτερη της Στεάουα, που κάνει σωστά τα βασικά. Με τον τρόπο που έπαιξε, την έκανε να φαίνεται πολύ ανώτερη από αυτό που πραγματικά ήταν.

Ο ΠΑΟΚ των μηδενικών εντάσεων, του κακού συνδυαστικού, ήρθε και έδεσε με την άνευρη Τούμπα. Αισθανόσουν πως πήγες στο Μέγαρο Μουσικής να δεις μπαλέτο τρίτης διαλογής. Τέτοιο ήταν το κλίμα.

Και όταν άρχισε να πιστεύεις πως ο ΠΑΟΚ το ισορρόπησε κάπως το πράγμα, ήρθαν δύο γκολ μέσα σε επτά λεπτά για να σου δώσουν να καταλάβεις πως έτσι δεν πας πουθενά.

Αν θέλουμε να προσωποποιήσουμε την εικόνα του ΠΑΟΚ, το πρόσωπο του Μπακαγιόκο είναι το κατάλληλο. Ένας παίκτης που κάποτε και για αρκετό καιρό, βρέθηκε στο υψηλότερο επίπεδο και σήμερα αδυνατεί να δώσει μία βοήθεια στους συμπαίκτες του. Και άντε με τη μπάλα, μπορεί και να πεις πως ήταν υποφερτός, όμως σε φάση άμυνας, είναι από τις χειρότερες εικόνες παικτών που έχω δει τα τελευταία χρόνια.

Δε γνωρίζω αν μπορεί να συνέλθει ποτέ αυτός ο αθλητής. Για την ακρίβεια αν θα γίνει ποτέ ξανά αθλητής, γιατί σήμερα δεν είναι. Το να μπαίνεις ο τίμιος 34χρονός Σβαμπ και να δείχνει ξεκάθαρα πιο γρήγορος, είναι ένα κατόρθωμα.

Με τον Μπακαγιόκο εκτός τόπου και χρόνου, τον Σάστρε εκτός ρυθμού που ξέρουμε πόσο επικίνδυνος είναι, με τον Κεντζιόρα άνευρο και τους μεσοεπιθετικούς να μη μπορούν να βρεθούν παρότι ξεκίνησε ο Μπράντον, ο ΠΑΟΚ πήγαινε για ακόμη μία ήττα. Μέχρι την αποβολή των Τσέχων.

Ο ΠΑΟΚ της μίας καθαρής ευκαιρίας για 65 λεπτά, βρήκε αντίδραση χάρις στους παίκτες που ήρθαν από τον πάγκο. Ο Ντεσπόντοφ μετά από καιρό πήρε μόνο σωστές αποφάσεις, ο Τισουντάλι βαρέθηκε μάλλον να είναι στο περιθώριο και μπήκε γερά, ο Τσάλοφ απείλησε από την πρώτη του επαφή και ο Μπάμπα πάλι σκόραρε. Ο ΠΑΟΚ βρήκε τα γκολ, πήρε την ισοπαλία και έφυγε από τον αγωνιστικό χώρο γνωρίζοντας πως σήμερα δεν δικαιούνταν τίποτα.

Το μόνο παρήγορο είναι πως πλησιάζει το τέλος Οκτώβρη που ο ΠΑΟΚ περνά το ντεφορμάρισμά του. Όμως νομίζω πως πρέπει να αλλάξει και λίγο το μοτίβο των επιλογών.

Αντιλαμβάνομαι πως ο Ράζβαν στηρίζει τα παιδιά που του έδωσαν το πρωτάθλημα, αλλά και να τους τραβήξει λίγο στα πιτς κακό δεν θα ήταν. Ειδικά τον Τάισον πρέπει.

Γενικά υπάρχει ένα πνευματικό θέμα στη τριάδα πίσω από τον φορ. Και ο Ντέλιας δεν είναι καλά, ο Ζίφκοβιτς δεν κάνει νούμερα, ο Τάισον τραβάει τις ενέργειες από τα μαλλιά. Ένα προσεκτικό ρεκτιφιέ στη τριάδα, δεν θα έκανε κακό, αρκεί στις υπόλοιπες γραμμές να παίξουν όσοι δίνουν ισορροπία.  

Ο ΠΑΟΚ θα το βρει, όμως θα πρέπει σίγουρα να ανακατευτεί η τράπουλα. Και τα χαρτιά για να συμβεί αυτό, υπάρχουν.

ΥΓ Για τους δικαστές δεν μπορώ να γράψω πολλά γιατί ποτέ δεν ξέρεις, αλλά το να τιμωρείται ο Λουτσέσκου για το επεισόδιο με τον Βένγκα που δεν αποδείχτηκε ποτέ στο βίντεο, είναι στα όρια της παράνοιας. Κάτι που επιβεβαιώνει βέβαια και η πλευρά της ΑΕΚ. Προφανώς και θα γίνει έφεση, απλά είμαι περίεργος να δω τι θα πει ο επόμενος δικαστής που θα πάρει απόφαση.

Τόσα χρόνια σε δίκες, δεν θυμάμαι ποτέ να τιμωρήθηκε άνθρωπος χωρίς μαρτυρία, χωρίς αποδεικτικό υλικό και με τον αντίδικο να συμφωνεί με το ότι δεν έκανε τίποτα. Πάντα βέβαια η ελληνική δικαιοσύνη μπορεί να κάνει τη διαφορά και με χαρά να απολαμβάνει πως βρισκόμαστε στην ευρωπαϊκή Κολομβία χάρις και σε αυτή.

https://www.sdna.gr/podosfairo/1247868_tipota-kato-apo-halaki

 

Τίποτα κάτω από το χαλάκι.Ο ΠΑΟΚ έπεσε από τον Λευκό Πύργο και βρήκε πορτοφόλι με λεφτά, όμως υπάρχουν πράγματα που δεν μπορείς να τα βάλεις κάτω από το χαλάκι. Γράφει ο Σταύρος Κόλκας. Reviewed by GEORGE GEOPONOS on Οκτωβρίου 25, 2024 Rating: 5
All Rights Reserved by GEOPONOS BET PAOK © 2013 - 2017
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εικόνες θέματος από merrymoonmary. Από το Blogger.