Ιδανικός αυτόχειρας ο ΠΑΟΚ, ηττήθηκε στην Τούμπα από τον ΟΦΗ!


 Ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε από τον ΟΦΗ με 1-2 στο γήπεδο της Τούμπας στο πλαίσιο της 9Ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Stoiximan Superleague, πετώντας μέσα από τα χέρια του την ευκαιρία που είχε να βρεθεί μόνος πρώτος στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, παραμένοντας δύο μήνες χωρίς νίκη στην έδρα του σε όλες της διοργανώσεις, κάτι που γίνεται για πρώτη φορά στην εποχή Λουτσέσκου.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον ΠΑΟΚ να έχει την κατοχή της μπάλας και περιμένοντας να διαβάσει το παιχνίδι του ΟΦΗ του Μίλαν Ράσταβατς, ο οποίος επέλεξε για την αρχική του ενδεκάδα 7 Έλληνες. Η πρώτη ευκαιρία για τους ‘’ασπρόμαυρους ‘’ ήρθε μετά από εκτέλεση κόρνερ του Ντεσπόντοφ στο 11’ όταν η μπάλα έφτασε στον Τισουντάλι που εκτέλεσε σε δεύτερο χρόνο κερδίζοντας νέο κόρνερ, το οποίο εκτέλεσε εκ νέου ο Βούλγαρος μεσοεπιθετικός με τον Σβαμπ να πιάνει την κεφαλιά στέλνοντας ωστόσο τη μπάλα άουτ.

Ο ΟΦΗ έψαξε τα κενά διαστήματα στην άμυνα του ΠΑΟΚ σε φάση τρανζίσιον, με τον Φούντα να παίρνει αρκετές μπάλες στα πόδια, ωστόσο δεν ευοδώθηκαν σε μία τελική προσπάθεια που θα μπορούσε να βάλει δύσκολα στον Κοτάρσκι.

Αντίθετα, ο ΠΑΟΚ με τον Ντεσπόντοφ να βγαίνει εξαιρετικά στην πλάτη της Κρητικής άμυνας, ήταν αυτός που έπαιρνε μεγάλο βάρος των επιθέσεων , ενώ στο 21΄ο ‘’Δικέφαλος του Βορρά’’ είχε την πιο σημαντική ευκαιρία του , με τον Γιάννη Κωνσταντέλια να ελίσσεται και να εκτελεί με τη μπάλα να σταματάει στο δεξί κάθετο δοκάρι του Χριστογεωργού.

Ο νεαρός μεσοεπιθετικός του ΠΑΟΚ είχε και δεύτερη σημαντική ευκαιρία στο 28’ όταν βρήκε διαθέσιμα μέτρα έξω από την περιοχή , δοκίμασε το πόδι του αλλά ο γκολκίπερ των Κρητικών έδειξε αντανακλαστικά μπλοκάροντας τη μπάλα.

Ότι δεν έγινε νωρίτερα, έγινε στο 36΄από τον πιο κινητικό μέχρι εκείνο το σημείο παίκτη του ΠΑΟΚ, Κίριλ Ντεσπόντοφ, ο οποίος ανέλαβε να εκτελέσει φάουλ για τον Δικέφαλο από τα 25 μέτρα, στέλνοντας τη μπάλα συστημένη στο ‘’παράθυρο’’ του Χριστογεώργου, κάνοντας το 1-0 για τον ΠΑΟΚ.

Από τη στιγμή που οι ‘’ασπρόμαυροι’’ βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα με τον Βούλγαρο εξτρέμ, τα πράγματα έγιναν απλούστερα στο πρώτο ημίχρονο, με τους Κωνσταντέλια και Σβαμπ να έχουν από μία ευκαιρία να κάνουν δύο τα τέρματα για την ομάδα του Καστορίνα (καθόταν στον πάγκο ως πρώτος προπονητής), ωστόσο κάτι τέτοιο δεν επετεύχθη και το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τον Δικέφαλο να έχει το προβάδισμα με 1-0.

Μία αλλαγή άλλαξε όλο τον αγώνα

Ο ΠΑΟΚ μπήκε με το γκάζι πατημένο και στο δεύτερο ημίχρονο, πρώτα προειδοποίησε με τον Μουργκ στο 48΄ο οποίος κινήθηκε από τα δεξιά , έκλεισε προς τον άξονα με τον γκολκίπερ των φιλοξενούμενων να μπλοκάρει και στην αμέσως επόμενη φάση, Ότο και Τισουντάλι συνδυάστηκαν εξαιρετικά, με τον δεύτερο να βρίσκει εστία, ωστόσο έπειτα από έλεγχο στο VAR το γκολ του ακυρώθηκε για εκατοστά.

Από εκείνο το χρονικό σημείο ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, με τον Μίλαν Ράσταβατς να προχωράει σε τριπλή αλλαγή, θέλοντας να φρεσκάρει την ομάδα του, βάζοντας στον αγωνιστικό χώρο τους Μπάκιτς, Γκονζάλεθ και Ριέρα, ενώ με τη σειρά του ο Καστορίνα ‘’απάντησε’’ με την είσοδο των Τάισον και Μπράντον στις θέσεις των Κωνσταντέλια και Τισουντάλι, με τον ‘’Δικέφαλο του Βορρά’’ να ψάχνει ένα ακόμα γκολ για να κλειδώσει τη νίκη.

Στο 69΄ο ΠΑΟΚ έκανε αισθητή την παρουσία του εκ νέου στα καρέ των Κρητικών με τον Σβαμπ έπειτα από φάση διαρκείας να γίνεται κάτοχος της μπάλας, να βλέπει τα διαθέσιμα μέτρα που είχε μπροστά του, εκτελώντας με τη μπάλα να περνάει για λίγο άουτ από το σουτ του αρχηγού των ‘’ασπρόμαυρων’’.

Στο 72’ ο ΟΦΗ είχε τη δική του σημαντική ευκαιρία, με τον Γιουνγκ να βγαίνει από πλάγια θέση μπροστά στον Κοτάρσκι, ωστόσο για ακόμα μία φορά η τελική του προσπάθεια δεν ήταν ιδανική, με τη μπάλα να καταλήγει ψηλά άουτ.

Στη συνέχεια της φάσης, ο ΠΑΟΚ εκδήλωσε επίθεση διαρκείας, με τον Χριστογεώργο να σταματάει την προσπάθεια του Τάισον , ενώ στη συνέχεια της φάσης η μπάλα σταμάτησε πάνω στο σώμα του Καραχάλιου.

Στιγμές αργότερα και μέσα σε διάστημα δύο λεπτών, η ‘’χρυσή’’ αλλαγή του Ράσταβατς, Έντι Σαλτσέδο, γίνεται δημιουργός και σκόρερ. Πρώτα πάσαρε για τον Φούντα που στο 77’ έφερε το παιχνίδι στην απόλυτη ισορροπία και αμέσως μετά στο 79΄έκανε το 1-2 πραγματοποιώντας την ολική ανατροπή για την ομάδα της Κρήτης, έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Σενγκέλια.

Ο ‘’Δικέφαλος του Βορρά’’ έψαξε τις συνθήκες που θα του επέτρεπαν να ισοφαρίσει με μεγαλύτερη ευκαιρία την κεφαλιά του Ντέγιαν Λόβρεν στο 90+2, την οποία μπλόκαρε ο Έλληνας γκολκίπερ του ΟΦΗ.

Παρά την πίεση των ‘’ασπρόμαυρων’’ στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης το σκορ δεν άλλαξε με τον ΠΑΟΚ να γνωρίζει την ήττα στην έδρα του από τον ΟΦΗ.

Οι αρχικές ενδεκάδες των δύο ομάδων:

ΠΑΟΚ (Καστορίνα – Κωνσταντινίδης): Κοτάρσκι, Ότο, Λόβρεν, Κόλεϊ, Γκόμες, Σβαμπ, Οζντόεφ, Μουργκ, Ντεσπόντοφ, Κωνσταντέλιας, Τισουντάλι

ΟΦΗ: (Μίλαν Ράσταβατς): Χριστογεωργός, Μαρινάκης, Χατζηθεοδωρίδης, Χριστόπουλος, Λαμπρόπουλος, Μπαΐνοβιτς, Καραχάλιος, Φούντας, Αποστολάκης, Σενγκέλια, Γιουνγκ

Διαιτητές της αναμέτρησης:

Διαιτητές: Αλέξανδρος Τσακαλίδης, Αθανάσιος Κόλλιας, Ράινχαρτ Μπούξμπαουμ

4ος Διαιτητής: Πέτρος Τσαγκαράκης

VAR: Κουμπαράκης , A VAR: Ζαμπάλας

https://www.metrosport.gr/idanikos-autoxeiras-o-paok-ittithike-stin-toumpa-apo-ton-ofi-1068614

Ιδανικός αυτόχειρας ο ΠΑΟΚ, ηττήθηκε στην Τούμπα από τον ΟΦΗ! Reviewed by GEORGE GEOPONOS on Οκτωβρίου 27, 2024 Rating: 5
All Rights Reserved by GEOPONOS BET PAOK © 2013 - 2017
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εικόνες θέματος από merrymoonmary. Από το Blogger.