Τα λάθη έφεραν το μεγάλο σοκ! Έχασε μέσα από τα χέρια του το τρίποντο και την κορυφή

Ήθελε να πάρει το τρίποντο για να περάσει μόνος, πρώτος στην κορυφή, εκμεταλλευόμενος και τα άλλα αποτελέσματα της αγωνιστικής, αλλά τελικά δεν τα κατάφερε! Ο ΠΑΟΚ αν και προηγήθηκε, τελικά γνώρισε την ήττα με 2-1 από τον ΟΦΗ.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου, που απόψε έμεινε μακριά από τον πάγκο της ομάδας του ελέω της τιμωρίας που αποκόμισε από το ντέρμπι με την ΑΕΚ, ξεκίνησε μία ενδεκάδα με πολλές αλλαγές και στο πρώτο κομμάτι του αγώνα, έβλεπε τους παίκτες του να έχουν μεν την κατοχή, αλλά να μη βρίσκουν το γκολ, για να έρθει αυτό τελικά με ένα εκπληκτικό φάουλ του Ντεσπόντοφ, που έστειλε την μπάλα στο… παραθυράκι του Χριστογεώργου, που τα έβαλε με την τύχη του, ενώ είχε προηγηθεί δοκάρι του Κωνσταντέλια, σε φάση όπου έκανε ωραία ενέργεια και σούταρε χαμηλά, αλλά η μπάλα δεν του έκανε τη χάρη.

Ο Βούλγαρος άνοιξε το σκορ στην Τούμπα στο 35ο λεπτό και κάπου εκεί, το παιχνίδι άλλαξε εικόνα, καθώς και οι δύο ομάδες έγιναν πιο απειλητικές, με τον ΟΦΗ να έχει καλή στιγμή με τον Γιουνγκ και τον ΠΑΟΚ, με Σβαμπ και Γκόμες. Ο ΠΑΟΚ μπήκε με σημαντική ευκαιρία με το… καλημέρα στο δεύτερο μέρος, με τον Μουργκ να απειλεί στο 48′ και ένα λεπτό μετά, ο Τισουντάλι σκόραρε, αλλά είδε το γκολ να ακυρώνεται για οφσάιντ από το VAR, στο οποίο ήταν ο Κουμπαράκης. Οι “ασπρόμαυροι” σπατάλησαν πολλές, σημαντικές ευκαιρίες και κάπως έτσι, ο ΟΦΗ έμεινε ζωντανός στο ματς, για να χτυπήσει… “καμπανάκι” στο 72′, με τον Γιουνγκ να αστοχεί από καλή θέση, ενώ ένα λεπτό μετά, Τάισον και Γκόμες σημάδεψαν τον Χριστογεώργο.

Οι Κρητικοί το πίστεψαν και στο 77′ έφεραν το παιχνίδι στα ίσα, όταν ο Ο Σαλσίδο έκανε τρομερή κίνηση από τα δεξιά και βρήκε τον Φούντα που εκτέλεσε από κοντά για το 1-1 και δύο λεπτά μετά, έγινε το απίστευτο! Ο Σενγκέλια εκτέλεσε ένα φάουλ από τα δεξιά και ο Κοτάρσκι έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του, για να βρεθεί στο κατάλληλο σημείο ο Σαλσίδο και να την σπρώξει στα δίχτυα, για να φτάσει στην απόλυτη ανατροπή. Ο ΠΑΟΚ έχασε μέσα από τα χέρια του το τρίποντο και μαζί και την ευκαιρία να μείνει μόνος, πρώτος στην κορυφή, για να πέσει πλέον στη 2η θέση πίσω από τον Άρη στο -1, ενώ την επόμενη αγωνιστική τον περιμένει μία δοκιμασία στη Λαμία.

Ενδεκάδα με πολλές αλλαγές

Όπως αναμενόταν, ο Ραζβάν Λουτσέσκου έκανε απόψε πολλές και σημαντικές αλλαγές, αναφορικά με το βασικό σχήμα, με τον Κοτάρσκι να είναι στο τέρμα και την άμυνα να αποτελείται από τους ΌττοΛόβρενΚόλεϊ και Γκόμες.

Στη μεσαία γραμμή, ήταν το δίδυμο ΣβαμπΟζντόεφ και μεσοεπιθετικά, οι ΝτεσπόντοφΜουργκΚωνσταντέλιας και Τισουντάλι.

Ο Ντεσπόντοφ και η μαγεία του

Το παιχνίδι στην Τούμπα ξεκίνησε χωρίς ιδιαίτερες φάσεις κι από τις δύο πλευρές, καθώς οι “ασπρόμαυροι” είχαν μεν την μπάλα περισσότερο στα πόδια τους, αλλά δεν ήταν απειλητικοί, την ώρα που ο Ραζβάν Λουτσέσκου παρακολουθούσε τις προσπάθειες των παικτών του από τα επίσημα, ενώ στον πάγκο ήταν ο Πάολο Καστορίνα.

Η πρώτη απειλή από πλευράς ΠΑΟΚ ήρθε στο 12ο λεπτό, όταν ο Σβαμπ έκανε μία γυριστή κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ αλλά δεν ανησύχησε τον Χριστογεώργο κι ένα λεπτό μετά, ο Χατζηθεοδωρίδης δοκίμασε το πόδι του, για να σταματήσει η μπάλα στα σώματα. Στο 21ο λεπτό, ο “Δικέφαλος” έφτασε μία… ανάσα από το γκολ, όταν ο Κωνσταντέλιας έκανε ένα συρτό σουτ, σημαδεύοντας -ωστόσο- το δεξί δοκάρι και στο 27′ οι Κρητικοί “απάντησαν” στις ευκαιρίες με ένα μακρινό σουτ του Γιουνγκ που δεν είχε τύχη, σε ένα ματς που δεν είχε ιδιαίτερη ένταση και ρυθμό, με τον ΠΑΟΚ να ψάχνει την σωστή τελική.

Τελικά, το πολυπόθητο γκολ ήρθε με τρόπο… εντυπωσιακό, καθώς στο 36ο λεπτό οι “ασπρόμαυροι” κέρδισαν ένα φάουλ λίγα μέτρα έξω από την περιοχή κι ελαφρώς αριστερά, για να αναλάβει την εκτέλεση ο Ντεσπόντοφ και να δείξει την κλάση του. Ο Βούλγαρος έστειλε την μπάλα… συστημένη στο παραθυράκι της εστίας του Χριστογεώργου, που έκανε ό,τι μπορούσε αλλά δεν κατάφερε να αντιδράσει, για να γίνει έτσι το 1-0 και να αλλάξει σημαντικά και η συνολική εικόνα του αγώνα.

Δύο λεπτά μετά, ο Γκόμες έβαλε καθοριστικό “stop” στον Γιουνγκ, που έκανε ένα επικίνδυνο σουτ κι αμέσως μετά, ο Κωνσταντέλιας έκανε ωραία προσποίηση και σούταρε, για να στείλει την μπάλα άουτ, ενώ στο 41ο λεπτό, ήταν η σειρά του Γκόμες να απειλήσει, με τον Μεξικανό να είναι άστοχος και λίγο πριν από το φινάλε του πρώτου μέρους, ίδια κατάληξη είχε και το σουτ του Σβαμπ, που είδε την μπάλα να στρώνεται μπροστά του, αλλά έκανε κάκιστο τελείωμα.

Τo VAR “έσβησε” το χαμόγελο του Τισουντάλι

Το πρώτο μέρος έκλεισε με τον ΠΑΟΚ να μπαίνει στα αποδυτήρια, έχοντας πάρει το προβάδισμα και το δεύτερο ξεκίνησε χωρίς αλλαγές, με τους “ασπρόμαυρους” να απειλούν με το… καλημέρα. Στο 48 λεπτό, ο Μουργκ έκανε ένα σουτ μετά από έξυπνη κάθετη του Σβαμπ, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ, ενώ ένα λεπτό μετά, ο Τισουντάλι σκόραρε και πανηγύρισε το 2-0, ωστόσο, το VAR του πήρε… πίσω τη χαρά. Ο Μαροκινός υποδέχθηκε ιδανικά την μπάλα, μετά από κάθετη του Όττο και πλάσαρε ολόσωστα, όμως το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ, με την φάση να ελέγχεται από τον Κουμπαράκη, ενώ ο ΟΦΗ απείλησε στο 65ο λεπτό, όταν ο Φούντας δοκίμασε ένα εναέριο σουτ που δεν είχε τύχη.

Δεν το καθάρισε και το πλήρωσε

Λίγο μετά έγιναν και οι πρώτες κινήσεις από πλευράς ΠΑΟΚ, με τους Μπράντον και Τάισον να μπαίνουν στο ματς και στο 68′ ο Σβαμπ δοκίμασε ένα σουτ, για να στείλει την μπάλα άουτ, σε μία ακόμη ευκαιρία των “ασπρόμαυρων” που δεν έγινε γκολ. Οι γηπεδούχοι δεν εκμεταλλεύτηκαν τις δικές τους, καλές στιγμές και κάπως έτσι, ο ΟΦΗ πίστεψε πως κάτι μπορούσε να πάρει από το παιχνίδι, με τους Κρητικούς να απειλούν στο 72′ με τον Γιουνγκ που αστόχησε από καλή θέση, ενώ ένα λεπτό μετά, Τάισον και Γκόμες δεν μπόρεσαν να κερδίσουν τον Χριστογεώργο.

Τελικά, στο 77ο λεπτό και δευτερόλεπτα μετά την είσοδο των Καμαρά και Ζίβκοβιτς στο παιχνίδι, ο ΟΦΗ βρήκε το γκολ της ισοφάρισης, με τον Σαλσίδο -που μπήκε λίγο πριν ως αλλαγή- να κάνει επικίνδυνο γύρισμα από τα δεξιά, για να βρει τον Φούντα και να “εκτελέσει” αυτός απέναντι από τον Κοτάρσκι, ενώ δύο λεπτά μετά, ο Γκόμες έκανε φάουλ και πήρε κάρτα, για μαρκάρισμα στα δεξιά και κάπως έτσι ήρθε η ανατροπή, για να “παγώσει” η Τούμπα. Ο Κοτάρσκι έκανε κακή απόκρουση στην εκτέλεση του Σενγκέλια, χάνοντας την μπάλα μέσα από τα χέρια του κι ο Σαλσίδο ήταν στο κατάλληλο σημείο για να την σπρώξει απλά στα δίχτυα για το 2-1, με τον Μπάμπα να μπαίνει αντί του Όττο στη συνέχεια και τον Τάισον να σκοράρει, αλλά το γκολ να μη μετράει για οφσάιντ. Το σκορ αυτό δεν άλλαξε και στο τέλος, η ομάδα του Ράσταβατς ήταν αυτή που χαμογέλασε, με τον ΠΑΟΚ να χάνει ένα σημαντικό τρίποντο, σε μία αγωνιστική με -αν μη τι άλλο- πολλές εκπλήξεις.

Οι συνθέσεις του αγώνα:

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Όττο (Μπάμπα), Λόβρεν, Κόλεϊ, Γκόμες, Σβαμπ (Καμαρά), Οζντόεφ, Ντεσπόντοφ (Ζίβκοβιτς), Μουργκ, Κωνσταντέλιας (Τάισον) και Τισουντάλι (Μπράντον)

ΟΦΗ: Χριστογεωργός, Μαρινάκης (Γκονζάλες), Χριστόπουλος, Λαμπρόπουλος, Χατζηθεοδωρίδης, Μπαΐνοβιτς (Μπάκιτς), Καραχάλιος, Φούντας (Νέιρα), Αποστολάκης (Ριέρα), Σενγκέλια και Γιουνγκ (Σαλσίδο).

https://www.paok24.com/podosfairo/521389/ta-lathi-eferan-to-megalo-sok/

 

Τα λάθη έφεραν το μεγάλο σοκ! Έχασε μέσα από τα χέρια του το τρίποντο και την κορυφή Reviewed by GEORGE GEOPONOS on Οκτωβρίου 27, 2024 Rating: 5
All Rights Reserved by GEOPONOS BET PAOK © 2013 - 2017
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εικόνες θέματος από merrymoonmary. Από το Blogger.